У Кабміні розповіли про розміри та порядок виплати стипендій у 2017 році

Читать на русском
Мінімальна академічна стипендія у вищих навчальних закладах наступного року складе 1,1 тис. грн.
Фото з відкритих джерел

Відповідно до рішення Кабінету міністрів, мінімальна академічна стипендія для студентів вищих навчальних закладів у 2017 році складе 1,1 тис. грн.

Про це повідомив перший заступник міністра освіти й науки Володимир Ковтунець, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

При цьому чиновник зазначив, що основою для формування рейтингу, згідно з яким будуть нараховуватися стипендії, стане успішність студентів. Втім, роль гратимуть і деякі інші чинники.

Підвищена стипендія для студентів, які отримують освіту за більшістю спеціальностей, складе 1,6 тис. грн. Виняток буде зроблений для майбутніх учителів математики, інформатики, природничих наук, а також фахівців гірничої та нафтогазової промисловості, для яких розмір мінімальної стипендії визначений на рівні 1,4 тис. грн, максимальної – 2,36 тис. грн.

Крім того, в майбутньому Міносвіти планує ініціювати принцип позитивної дискримінації для студентів з інвалідністю, що передбачатиме нарахування їм додаткових балів для підвищення шансів на отримання академічних стипендій.

Нагадаємо, раніше в МОН підкреслювали, що рейтинг для виплати стипендій студентам українських вишів на 90% складатиметься з показників успішності навчання й на 10% – від критеріїв, які визначить орган студентського самоврядування кожного конкретного навчального закладу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: