Луценко передумав домагатися легалізації видобутку бурштину

Читать на русском
Генеральний прокурор за 4 місяці так і не звернувся до парламенту з вимогою ухвалити закон про легалізацію видобутку бурштину.
Юрій ЛуценкоФото: УНІАН

Генеральний прокурор України Юрій Луценко не виконав обіцянку звернутися до Верховної Ради з вимогою ухвалити закон про легалізацію видобутку бурштину.

Зробити це він обіцяв ще у вересні, нагадує «Слово і Діло».

Так, у липні цього року Луценко заявив, що Генпрокуратура з вересня, тобто з початку чергової сесії парламенту, буде звертатися до Верховної Ради з вимогою ухвалити в другому читанні закон про легалізацію видобутку бурштину.

Законопроект №1351-1 припадає пилом у Раді ще з грудня 2014 року, але досі ухвалений лише в першому читанні, тож він дійсно потребує лобіювання. Але генеральний прокурор і все його відомство, схоже, зайняті іншими справами: станом на грудень ГПУ не зверталася до парламенту з вимогою ухвалити в другому читанні зазначений проект закону. Про це порталу повідомили в комітеті ВРУ з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи. Також цю інформацію підтвердили в Головному управлінні документального забезпечення парламенту, де заявили, що інформація про реєстрацію звернення від представників Генпрокуратури в них відсутня.

Луценко не обратился к ВР с требованием принять закон о легализации добычи янтаряSlovoiDilo

Таким чином, ще одна, вже 55-та обіцянка Луценка отримує статус «не виконано». Всього генеральний прокурор України виконав 44, тобто 34% власних зобов'язань.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: