Україна отримала другий транш фінансової допомоги від ЄС

Читать на русском
Ця допомога є визнанням реформ з боку ЄС, зокрема, у сферах боротьби з корупцією, поліпшення системи держзакупівель, поліпшення прозорості держфінансів.

Україна отримала другий транш фінансової допомоги від Євросоюзу згідно з договором про фінансування, укладеним між урядом України та Європейською комісією в 2014 році.

Ця допомога є визнанням реформ з боку ЄС, вважають у Мінфіні України, передає «Слово і Діло».

«Зазначені безоплатні та безповоротні ресурси були надані Україні за результатами проведення ЄК оцінки впровадження Україною реформ у сферах боротьби з корупцією, поліпшення системи держзакупівель, поліпшення прозорості та підзвітності у сфері управління державними фінансами, реформи сфери держуправління, реформування системи надання адмінпослуг, впровадження конституційної реформи і гармонізації виборчого законодавства та законодавства про фінансування політичних партій», – йдеться в повідомленні.

Відносини України з ЄС: надії та розчарування. Думки експертівЕксперти поділилися міркуваннями щодо відносин та перспектив співробітництва України з ЄС.

Нагадаємо, перший транш у сумі 250 млн євро був отриманий Україною в липні 2014 року.

Як повідомлялося раніше, ЄС запропонував Україні допомогу в розробці системи управління відходами електронного та електричного обладнання та елементів живлення, яку нещодавно презентувало Міністерство регіонального розвитку та будівництва України.

Також Італія ухвалила рішення виділити Україні два транші на суму в один мільйон євро екстреного фінансування.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: