Київська влада пообіцяла демонтувати незаконні МАФи без погромів

Читать на русском
Київська влада пообіцяла демонтувати незаконні малі архітектурні форми без погромів. Про це заявили мер Києва Віталій Кличко та генеральний прокурор Юрій Луценко
Фото з відкритих джерел

Київська влада пообіцяла демонтувати незаконні малі архітектурні форми без погромів.

Про це на брифінгу заявили мер Києва Віталій Кличко та генеральний прокурор Юрій Луценко, повідомляє «Слово і Діло».

«Всі державні структури – міська влада, її комунальні служби, київська поліція, міська прокуратура – мають співпрацювати, щоб 2 тисячі незаконних МАФів у місті Києві були демонтовані в установленому законом порядку», – сказав Луценко.

Він наголосив, що демонтаж триватиме, але цивілізовано. «Не зносити, не знищувати, не ламати, а демонтувати», – додав генпрокурор.

«Тітушок», які розгромили київський ринок, побили і здали в поліціюУ ніч на суботу торговці зі столичного ринку Харківський побили тітушок, найнятих орендарем землі для знесення торгових павільйонів.

Кличко, своєю чергою, заявив, що його мета – зробити так, щоб торгівля була законною й щоб місто не виглядало, як великий базар. «Не можна, де заманулося, встановлювати малу архітектурну форму й займатися, чим захотілося», – сказав він.

Мер запропонував торговцям іти на ринки. «Є комунальні ринки, де третина місць порожня. І говорити, що людям немає де торгувати – це неправда», – заявив він.

Кличко додав, що на сьогодні близько 6 тисяч МАФів розміщені на законних підставах, більш ніж 2 тисячі – потрібно перенести, а ще понад 2 тисячі – розміщені без документів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в КМДА відхрестилися від знесення ринку «Харківський».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: