Державна частка у фінансовій системі України перевищила 50%

Читать на русском

Після націоналізації найбільшого банку в Україні – «ПриватБанку» – частка держави у фінансовій системі України перевищила 50%, що немислимо, згідно з ліберальною моделлю світу, яка домінує в Україні. А як із цим справи в інших країнах?

«Слово і Діло» підготувало графічний матеріал, з якого ви дізнаєтеся, в яких державах частини капіталу Центральних банків перебувають у приватному володінні, а не повністю в державній власності, як НБУ в Україні. Або кількість комерційних банків, які перебувають у державній власності залежно від країни світу.

В Україні наразі частково або повністю в державній власності перебувають чотири банки. Всі вони належать до числа найбільших.

Станом на 1 жовтня на першому місці за активами розташувався «Приват» – 271,8 млрд грн. Слідом за ним іде «Ощадбанк» – 191,56 млрд грн, потім – «Укрексімбанк» (153,36 млрд грн) і «Укргазбанк» (57,91 млрд грн). Сукупний обсяг активів цих чотирьох банків становить 672 млрд грн при загальному обсязі активів фінансової системи України в 1 296 млрд грн. Таким чином, державна частка становить 51,9% фінансової системи країни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: