Експерт про «антиізраїльське» голосування України: ми догодили Обамі, але підірвали відносини з Трампом

Читать на русском
Ігор Лосєввійськовий експерт

Ізраїль надавав нам військову підтримку, має важливі технології, які міг би нам передати. Зараз рішення про підтримку Палестини є контрпродуктивним для нас.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів військовий експерт, історик Ігор Лосєв, аналізуючи палестино-ізраїльський конфлікт та позицію українського МЗС стосовно «антиізраїльської» резолюції в Радбезі ООН.

«Складається враження, що в МЗС намагаються керуватися якоюсь абсолютно романтичною, абстрактною політикою. Навіть за таких умов абсолютно неправильно ставити в одну площину Росію з окупацією Криму та Ізраїль і Палестину», – переконаний експерт.

«Справа в тому, що в 1947 році Генасамблея ООН ухвалила рішення про поділ Палестини на дві частини: єврейську та арабську. Євреї використали цю резолюцію. Створили свою державу на своїй частині, араби відмовились її виконувати та організували збройну агресію проти Ізраїлю. Вони програли війну, а внаслідок більша частина Палестини увійшла до складу Ізраїлю», - нагадав історик.

Потім, продовжив він, араби намагалися знову знищити Ізраїль. В 1967 році для них це закінчилося поразкою. Ізраїль увійшов у Східний Єрусалим, зайняв територію біля Йордану.

Нічого спільного між анексією Криму та палестино-ізраїльським конфліктом немає, вважає Лосєв.

«Можна зрозуміти, чому ЄС так голосує. У них проживає величезна кількість арабів, яких вони побоюються, особливо у світлі останніх терактів та намагаються не робити нічого такого, що могло би роздратувати арабських біженців та мігрантів. Наші ж аргументи сумнівні», - вважає експерт.

«Так, ми підтримали більшість, догодили комусь, але ми вже зробили крок, який позначиться на відносинах із Трампом. Трамп буде одним із найбільш проізраїльських президентів США та ізраїльтяни це вже знають. Ми фактично догодили Обамі, який уже зараз ключової ролі не гратиме, але поставили під удар стосунки з Трампом. Це однозначно контрпродуктивне рішення для України», – резюмував Лосєв.

Нагадаємо, резолюція Радбезу ООН закликала Ізраїль припинити будівництво поселень на палестинських територіях.

Як відомо, постпред України в ООН Володимир Єльченко заявив, що ізраїльські поселення на окупованих територіях суперечать міжнародному праву так само, як і окупація Криму Росією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: