Новий президент Молдови звільнив міністра оборони за «загравання з НАТО»

Читать на русском
Новий проросійський президент Молдови Ігор Додон підписав указ про відставку міністра оборони Анатолія Шалару, пояснивши цей крок поганою репутацією чиновника.
Ігор ДодонФото: dodon.md

Новий проросійський президент Молдови Ігор Додон підписав указ про відставку міністра оборони Анатолія Шалару, пояснивши цей крок «поганою репутацією» чиновника.

Відповідне повідомлення зі сканом указу оприлюднено на офіційній сторінці Додона в Facebook, повідомляє «Слово і Діло».

«Нагадаємо, що цей міністр є тим, хто загравав з НАТО, прекрасно знаючи, що ми є нейтральною країною відповідно до Конституції Республіки Молдова», – йдеться в повідомленні.

Молдовський міністр вважає, що відносини з Україною можуть бути замороженіМіністр оборони Молдови Анатолій Шалару вважає, що відносини з Україною можуть бути заморожені через нещодавні заяви кандидата в президенти від проросійської Партії соціалістів Ігоря Додона про те, що Крим належить РФ.

Також відзначається, що міністр відкрито виступав за об'єднання Молдови з Румунією та «звільнив численних фахівців із системи оборони та безпеки держави, замінивши їх людьми, близькими до Ліберальної партії та юніоністської ідеології».

«Всі ці речі категорично несумісні з обов'язками міністра оборони незалежної й суверенної держави, яка має чіткі положення, зазначені в Конституції про нейтралітет», – додав Додон.

Нагадаємо, наприкінці грудня обраний президент Молдови Ігор Додон склав присягу й вступив на посаду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: