Банки видали українцям майже 3 мільярди гривень «теплих» кредитів

Читать на русском
Українські банки з 2014 року видали на термомодернізацію українських осель кредитів на загальну суму 2,7 мільярда гривень.

Банки, які беруть участь у державній програмі часткової компенсації вартості кредитів на термомодернізацію й підвищення енергоефективності в житловому секторі України з 2014 року до кінця 2016 року, видали населенню «теплих» кредитів на загальну суму понад 2,7 млрд грн.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Такі дані оприлюднив голова Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України (Держенергоефективності) Сергій Савчук.

Він також зазначив, що за період дії програми «теплих» кредитів її учасниками стали 211 тис. домогосподарств, а обсяг відшкодованих урядом коштів склав понад 1,1 млрд грн.

За 2016 рік кількість організацій співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), які взяли участь у програмі «теплих» кредитів, збільшилася на 422 – до 616.

«Найбільше за програмою «теплих» кредитів реалізувало населення Львівської області – 260 мільйонів гривень за період роботи програми. Київська область – 235 мільйонів гривень, Сумська – 224 мільйони гривень. Є регіони, які гірше спрацювали: Запорізька область – 80 мільйонів гривень, Херсонська – 62 мільйони гривень, Миколаївська – лише 44 мільйони гривень», – сказав очільник Держенергоефективності.

Він уточнив, що в 2016 році місцевими органами влади в різних регіонах України було ухвалено 134 нових програми часткового відшкодування вартості «теплих» кредитів, і до кінця року їх кількість збільшилася до 215.

«Зараз ми активно співпрацюємо з органами місцевого самоврядування, щоб кількість цих програм уже в 2017 році як мінімум подвоїлася», – сказав він.

Нагадаємо, раніше віце-прем'єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко заявив, що вже близько 200 тисяч українських сімей скористалися програмою компенсації тіла кредиту на проведення заходів з енергомодернізації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: