Вчені створили штучні стовбурові клітини серця

Читать на русском
Група вчених із Китаю та США створила штучні стовбурові клітини тканин серця. Технологія їх створення може бути застосована й для інших типів клітин.

Група вчених із Китаю та США створила штучні стовбурові клітини тканин серця.

Про це йдеться на сайті Університету штату Північна Кароліна, передає «Слово і Діло».

Ці клітини мають ті ж переваги, що й натуральні, але при цьому їх використання позбавлене низки ризиків, асоційованих з клітинною терапією. Крім того, вони краще зберігаються. Технологія їх створення може бути застосована й для інших типів клітин.

В атмосфері стрімко зростає рівень метану – вченіРівень газу метану в атмосфері Землі зростає, що руйнівно впливає на товщину озонового шару.

Терапія за допомогою натуральних стовбурових клітин, незважаючи на ефективність, може викликати утворення пухлин і відторгнення нових клітин імунітетом.

До того ж, стовбурові клітини дуже тендітні й перед використанням їх слід розсортовувати. Штучні клітини на основі молочно-гліколевої кислоти й факторів росту білків із культивованих людських стовбурових клітин серця позбавлені цих недоліків. Тести на мишах показали, що нові клітини дійсно викликають зростання клітин тканин серця й здатні допомогти відновитися після інфаркту.

Раніше повідомлялося, що наслідки глобального потепління на планеті людство відчує до 2050 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: