Експерт пояснив причину різкого подорожчання м'яса

Читать на русском
Ситуація з м'ясом в Україні непроста – з ринку з різних причин ідуть великі виробники цієї продукції.

Відхід із ринку великих компаній на ринку м'яса й продукції з нього, таких як «Калита» і «Ясні зорі Полтавщини», грає на руку більш дрібним гравцям, які підвищують ціни на свинину та яловичину.

Про це в інтерв'ю виданню «Дело» повідомив виконавчий директор компанії «Алан» Дмитро Махота, передає «Слово і Діло».

«Ситуація з яловичиною взагалі критична. Якісне м'ясо вивозиться за кордон – в Грузію, Туреччину, Туркменістан, Азербайджан тощо. Це призводить до зростання цін на внутрішньому ринку й дефіциту якісного м'яса», – розповів він.

У МЕРТ назвали основних покупців української їжі за кордономОсновними покупцями української продукції АПК і продуктів харчування є країни ЄС, Індія, Єгипет, Китай і Туреччина.

Нагадаємо, що найвищі ціни на м'ясо зафіксовані в Києві.

Загалом у грудні поточного року порівняно з аналогічним періодом минулого року в ціні значно зросла вся м'ясо-молочна продукція й ковбасні вироби, а базові овочі, сало та яйця, навпаки, істотно подешевшали.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: