Посол Ізраїлю зустрівся з українськими дипломатами

Читать на русском
В Міністерстві закордонних справ України відбулася зустріч дипломатів з послом Ізраїлю Еліавом Бєлоцерковскі.

В Міністерстві закордонних справ України відбулася зустріч дипломатів з послом Ізраїлю Еліавом Бєлоцерковскі. Сторони обговорили подальший розвиток двосторонніх відносин у ситуації, що склалася після ухвалення РБ ООН резолюції 2334 про становище на Близькому Сході.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу міністерства.

«З української сторони було висловлено розчарування з приводу емоційної реакції окремих ізраїльських чиновників і політиків на результати голосування в Нью-Йорку. Послу Ізраїлю надано роз'яснення щодо мотивів, які зумовили позицію делегації України на підтримку цього проекту», - повідомили в МЗС.

Відзначається, що Україна дотримується послідовної позиції щодо врегулювання ізраїльсько-палестинського конфлікту, яку неодноразово оприлюднила в різних форматах.

В Ізраїлі сподіваються на ЗВТ з Україною в 2017 роціУ Кнесеті Ізраїлю розповіли про можливість запровадження зони вільної торгівлі з Україною вже в 2017 році.

В МЗС також поінформували, що за підсумками зустрічі була досягнута домовленість зробити все можливе для того, щоб запобігти підвищенню градуса дискусії в українському та ізраїльському суспільстві. Виходячи із загальної зацікавленості в розвитку позитивних досягнень двосторонніх відносин, яких вдалося досягти в останні роки, Україна і Ізраїль зосередять зусилля на підготовці низки важливих двосторонніх заходів: проведення в Києві чергового раунду переговорів щодо проекту Угоди про вільну торгівлю, підготовка до підписання Імплементаційного протоколу до недавно ратифікованої сторонами Угоди, що регулює трудову міграцію, а також продовження переговорів щодо подальшої лібералізації авіасполучення.

Сторони також домовилися узгодити графік контактів високого рівня на 2017 рік.

Нагадаємо, з 15 членів Ради безпеки ООН 14, включно з Україною, проголосували за резолюцію про неможливість будівництва ізраїльських поселень на палестинській території, і тільки США утрималися, але при цьому не скористалися своїм правом вето. В Ізраїлі почали вимагати пояснень від усіх країн і скасували запланований візит прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: