В Україні може з'явитися Mobile ID

Читать на русском
Для того, щоб отримати послугу з використанням технології, абоненту потрібна буде спеціальна SIM-карта.

В Україні до 2017 року можуть впровадити систему мобільної ідентифікації користувачів Mobile ID.

Про це йшлося під час зустрічі прем'єр-міністра Володимира Гройсмана з представниками мобільних операторів, передає «Слово і Діло».

Як зазначили учасники зустрічі, щоб запровадити цю технологію, потрібно вирішити низку питань як у технологічному, так і в законодавчому плані. Має бути ухвалений закон про електронні довірчі послуги, який дозволить ввести в правове поле цю технологію. Оператори мають об'єднатися для того, щоб створити єдину платформу з єдиними стандартами.

В Україні в два етапи підвищать тарифи на телефонний зв'язокНаціональна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації, ухвалила рішення про збільшення тарифів місцевого телефонного зв'язку.

Ще одним із чинників стримування є збір до Пенсійного фонду (в розмірі 7,5%), який сплачується за мобільні послуги. Гройсман розраховує, що наприкінці січня-лютого наступного року необхідний законопроект буде проголосований парламентом. В уряді розглянуть можливість скасування пенсійного збору для послуги Mobile ID.

Як розповіли представники мобільних операторів під час презентації, для того, щоб отримати дану послугу, абоненту потрібна буде спеціальна SIM-картка з пін-кодом, яка може бути вставлена в смартфон або звичайний телефон та прив'язана до конкретного користувача. Оператори відзначають, що після впровадження зможуть продавати цю послугу так само, наприклад, як послугу роумінгу.

За допомогою Mobile ID користувачі можуть отримати доступ до захищених електронних документів, а також отримують можливість ставити свій підпис за допомогою мобільного телефону. За допомогою цієї технології можна отримати онлайн-доступ до адміністративних послуг та різних електронних сервісів.

Раніше Одеська команда AGE запустила на платформі Kickstarter стартап із виробництва кобур Phonster X для мобільних телефонів.

Нагадаємо, в Україні був завершений перший етап впровадження системи ідентифікації Bank ID.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: