Два роки на посаді: як виконує обіцянки полтавський губернатор?

Читать на русском

Сьогодні минає рівно два роки з моменту призначення головою Полтавської обласної державної адміністрації Валерія Головка. Усього «Слово і Діло» зафіксувало 54 його обіцянки, з яких він виконав 24, тобто 44%. Цей показник дозволив йому посісти 8 місце в рейтингу відповідальності губернаторів України.

Якщо розділити обіцянки очільника Полтавщини за темами, то можна визначити, що найбільше він опікується питаннями державного управління та місцевого самоврядування, інфраструктури та соціальної сфери. Переймається голова Полтавської ОДА й політичними питаннями.

До найважливіших виконаних обіцянок чиновника «Слово і Діло» віднесло такі його зобов’язання, як завершення у максимально стислі терміни закріплених за Полтавською областю фортифікаційних споруд у Донецькій області, створення при ОДА нового відділу боротьби з корупцією та відкриття у травні пам’ятника гетьману Івану Мазепі.

Натомість серед зобов’язань, які Головко провалив, найважливішими видаються такі: створення Департаменту реформ при Полтавській ОДА, будівництво 17-кілометрового водогону в селищі Комишні й направлення частини коштів, отриманих у рамках соціальних угод із «Укргазвидобуванням», на придбання квартир учасникам АТО.

Щодо обіцянок, що ще мають бути виконані, то тут слід виділити такі пункти, як відбір ділянки для полігону твердих побутових відходів, завершення будівництва кардіологічного центру в грудні 2017 року та реконструкція автошляху Київ-Харків-Довжанський.

Цікаво, що найбільше обіцянок Головко роздав у перші 7 місяців свого губернаторства, а вже починаючи з листопада 2015 року «Слово і Діло» почало реєструвати їх не частіше 1-3 разів на місяць.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: