Папа Римський передасть Україні 6 мільйонів євро допомоги

Читать на русском
Перший транш фінансової допомоги Ватикану для усунення гуманітарної кризи в Україні буде перераховано до Різдва, він становитиме 6 мільйонів євро.
Папа Римський Франциск

Перший транш фінансової допомоги Ватикану для усунення гуманітарної кризи в Україні буде перераховано до Різдва, він становитиме 6 мільйонів євро.

Про це пише «Інтерфакс-Україна» з посиланням на прес-службу Святого Престолу, повідомляє «Слово і Діло».

Це половина від суми, яку зібрали за ініціативою Папи Римського Франциска в церквах Європи для українців, постраждалих унаслідок військових дій. Кошти будуть спрямовані на фінансування проектів із надання гуманітарної допомоги жителям сходу країни.

Зазначимо, 3 квітня цього року Папа Римський Франциск оголосив 24 квітня днем збору пожертвувань в усіх європейських католицьких приходах на надання гуманітарної допомоги українцям, які постраждали у конфлікті на Донбасі.

Україна отримає від Італії мільйон євро гуманітарної допомогиУкраїна отримає від Італії два транші на суму мільйон євро для надання гуманітарної допомоги.

За словами глави УГКЦ Святослава (Шевчука), Папа Римський доручив архієреям в Україні протягом кількох місяців проаналізувати кількість тих, хто потребує допомоги, і подати ці дані до Ватикану.

За його словами, допомога Ватикану в рамках гуманітарного проекту Папи Римського Франциска «Папа для України» надаватиметься постраждалим унаслідок конфлікту на Донбасі адресно, а програми допомоги затверджуватимуть у Ватикані.

Нагадаємо, раніше було перераховано більше ніж 8 млн євро громадським організаціям, які опікуються проблемами вимушених переселенців, що покинули свої домівки. Разом із коштами Папа Франциск передав звернення, в якому просить переконатися в тому, що ці гроші буде дійсно спрямовано найбіднішим серед бідних. Понтифік заявив, що збір коштів був дуже непростим, і тому попросив, щоб українська влада захистила ці гроші.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: