У Маріуполі поліція запустила новітню систему відеоконтролю

Читать на русском
За допомогою камер на вулицях Маріуполя поліцейські зможуть в режимі реального часу відслідковувати переміщення автомобілів. Система запущена на базі єдиного в Україні центру UASC.

У Маріуполі Донецької області запрацювала сучасна система відеоконтролю за ситуацією в місті. Систему запустили на базі Єдиного сервісно-аналітичного центру (UASC), створеного при управлінні поліції області.

На презентації в суботу, 24 грудня, був присутній і глава МВС Арсен Аваков, повідомляє прес-служба Нацполіції, передає «Слово і Діло».

Цей UASC поки що єдиний в Україні, а за рівнем технічного забезпечення – четвертий у світі. У ньому працюють 46 операторів і 13 диспетчерів.

Нардеп Медуниця не знайшов кошти на камери цілодобового відеоспостереженняНародний депутат України, член фракції «Народного фронту» Олег Медуниця не виконав свою обіцянку.

За допомогою камер на вулицях Маріуполя поліцейські зможуть в режимі реального часу відслідковувати переміщення автомобілів, які розшукуються правоохоронцями. Система дозволяє фіксувати та обробляти досить значні масиви інформації відразу за кількома параметрами: навколишнє оточення(час доби, погодні умови), обробка інформації про тип, марку, модель і колір автомобіля, його номерний знак. Крім того, система дає можливість проводити пошук збігів особам та ін.

Наразі оператори аналітичного центру обробляють інформацію з 37 відеокамер, які транслюють відео з вулиць міста. У перспективі кількість камер буде збільшено до 70.

«Ми розраховуємо, що це призведе до різкого зниження злочинності – вуличної злочинності, викрадень. Всі процедури, які ми робимо, знаходяться в рамках чинного законодавства. Ці дані будуть доступні виключно тоді, коли відбуваються правопорушення», – підкреслив глава МВС.

Раніше президент Петро Порошенко звернувся з проханням до прем'єр-міністра Володимира Гройсмана встановити у всіх обласних центрах, а при необхідності - в містах і райцентрах, у місцях масового скупчення людей приладів відеоспостереження.

Нагадаємо, до квітня 2017 року Київська міська державна адміністрація та Головне управління Національної поліції у столиці планують встановити 300 камер відеоспостереження на столичних автомагістралях.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: