ГПУ почала розслідувати справу про «гвинтівку Пашинського» на Євромайдані

Читать на русском
У Генеральній прокуратурі України взялися за кримінальне провадження про виявлення снайперської гвинтівки на Євромайдані в одному з автомобілів.

Генеральна прокуратура почала розслідувати обставини, за яких під час подій на Євромайдані 18 лютого 2014 року в одному з автомобілів була виявлена гвинтівка з оптичним прицілом.

Про це йдеться в ухвалі Печерського районного суду міста Києва від 16 грудня 2016 року, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Страна.ua».

Перевірка проводиться в рамках кримінального провадження №12014100100001455 від 16.02.2014 за фактами вбивств, замахів на вбивства, завдання тяжких тілесних ушкоджень різного ступеня тяжкості співробітникам органів внутрішніх справ і військовослужбовців внутрішніх справ МВС України, що мали місце в період з 18 до 20 лютого 2014 року під час акцій протесту в Києві.

«При проведенні розслідування в зазначеному кримінальному провадженні встановлено, що в період з 18.02.2014 до 20.02.2014 під час масових акцій протесту на вулицях Інститутській, Грушевського, Хрещатик в місті Києві невстановленими особами вчинені умисні вбивства й замахи на вбивство двох і більше осіб, у тому числі вбивства військовослужбовців внутрішніх військ МВС України та працівників підрозділу міліції спеціального призначення «Беркут» МВС України», – йдеться в документі.

В ухвалі суду йдеться про те, що в ході розслідування був вивчений відеозапис, показаний у випуску новин телеканалу «112 Україна». В ньому було видно легковий автомобіль Honda в юрбі мітингувальників. У його відкритому багажнику був «предмет, зовні схожий на гвинтівку». Після цього народний депутат Сергій Пашинський дав сигнал людям, які сіли до авто й поїхали.

Пашинский и винтовка в машине на Институтской 18 февраля - сюжет телеканала "112 Украина"112 Украина

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: