В РФ спостерігається масовий відтік капіталу – DW

Читать на русском
Сума грошових переказів фізичних осіб у далеке зарубіжжя становить 6,2 мільярда доларів у третьому кварталі й 18,5 мільярдів доларів від початку року.

Росіяни активно переводять гроші за межі країни. Сума грошових переказів фізичних осіб у далеке зарубіжжя становить $6,2 млрд у третьому кварталі й $18,5 млрд від початку року.

Про це повідомляє DW з посиланням на Центральний банк Росії, передає «Слово і Діло».

Зауважимо, що за минулий рік було переведено $18,57 млрд. Рекордний обсяг виведення коштів з Росії статистика Центробанку РФ зафіксувала в 2014 році – за рік до країн далекого зарубіжжя було переведено 49,825 млрд доларів.

Експерт пояснив, чому США не бачать у РФ загрози безпеціПолітолог розповів про відмінності позицій у США щодо РФ та пояснив, чому адміністрація Трампа не включила Росію до списку головних загроз.

Швейцарія – лідер серед країн для зберігання капіталу серед росіян. У третьому кварталі сюди було виведено $837 млн, за 9 місяців – $3,762 млрд, що в 1,4 раза більше, ніж за аналогічний період 2015 року.

На другому місці – Латвія. В третьому кварталі до цієї країни з Росії було виведено $519 млн, з початку року – $1,5 млрд. Порівняно з 2015 роком, обсяги переведених коштів залишилися на колишньому рівні.

Майже на третину, до $1,3 млрд, за три квартали збільшився обсяг грошових переказів у Китай ($627 мільйонів у третьому кварталі). Однак, на відміну від інших країн, близько третини таких операцій здійснюють не громадяни РФ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що США розширили санкції проти Росії через ситуацію в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: