Україна передала Італії картини, викрадені з музею

Читать на русском
Українська сторона передала Італії картини, які вкрали з музею Верони, а знайшли на українському кордоні.

Українська сторона передала Італії картини, які вкрали з музею Верони, а знайшли на українському кордоні. В церемонії взяв участь Президент України Петро Порошенко.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Громадське».

Порошенко зазначив, що перекрити канал контрабанди вдалося завдяки зусиллям прокуратури, Державної прикордонної служби та інших правоохоронних органів.

«Вдалося не тільки затримати контрабандистів, але і знайти ці безцінні твори мистецтва, які ми сьогодні нарешті після завершення всіх офіційних процедур повертаємо нашим італійським друзям», - додав український президент, виступаючи на церемонії.

Відтепер 17 картин будуть передані музею Кастельвеккьо в Вероні, звідки вони були викрадені в 2015 році.

«Я хотів би подякувати уряд Італії, мера Верони, посольство Італії за можливість продемонструвати в Музеї Ханенків ці 17 безцінних картин українцям», - сказав Порошенко.

Він додав, що вже десятки тисяч українців відвідали музей і побачили ці картини.

У свою чергу мер Верони Флавіо Тозі подякував українській стороні за сприяння у виявленні і поверненні цінних полотен.

«Так сталося, що ця історія мала неприємне і драматичне початок, і таке гарне завершення, адже вона буде служити відправною точкою для зміцнення нашої подальшої співпраці, в першу чергу в сфері культури, а також для зміцнення двосторонніх зв'язків», - сказав він.

Раніше, у вересні, в посольстві Нідерландів в Україні відбулася урочиста передача картин голландських художників ХVII-ХVIII століть. Картини були викрадені в 2005 році з музею міста Горн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: