У Раді не змогли домовитися про виплати за зруйноване житло в зоні АТО

Читать на русском
У Верховній Раді відхилили законопроекти номер 4301 і номер 4301-1 про зруйноване житло в зоні проведення АТО. Документом передбачалося визначення розміру та порядку відшкодування збитків.

Верховна Рада відхилила законопроекти №4301 і №4301-1 «Про відшкодування збитків за зруйноване (знищене) або пошкоджене приватне житло особам, приватне житло або приватні домогосподарства яких були пошкоджені (зруйновані) під час проведення антитерористичної операції».

Про це повідомляє «112 Україна», передає «Слово і Діло».

Пропозиції про направлення законопроектів на повторне перше читання та ухвалення в цілому не набрали необхідної кількості голосів. Також Рада відмовилася повернути законопроекти автору на доопрацювання.

«Законопроекти оголошую відхиленими», – сказав спікер Ради Андрій Парубій.

Земельні магнати серед мерів українських містСеред міських голів обласних центрів України портал "Слово і діло" визначив найбільших землевласників.

Згідно з пояснювальною запискою до основного законопроекту, документом передбачається визначити розмір і порядок відшкодування збитків; порядок обстеження об'єктів, розташованих у населених пунктах на відповідних територіях Донецької та Луганської областей; категорії пошкодження об'єктів; порядок взаємодії органів державної влади та органів місцевого самоврядування.

Законопроектом також передбачено здійснення компенсаційних виплат населенню для часткового відшкодування вартості будівництва та придбання житла замість знищеного, капітального та поточного ремонту пошкодженого житла, часткового відшкодування вартості зруйнованих або пошкоджених господарських приміщень, вартості майна, що перебувало в зруйнованих об'єктах, які не підлягають відновленню й непридатні для подальшого проживання.

Нагадаємо, раніше на засіданні уряду був схвалений законопроект про забезпечення житлом військовослужбовців за контрактом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: