Український виш визнали одним із найкращих у підготовці програмістів

Читать на русском
Київський університет імені Шевченка увійшов в топ-10 вишів за рівнем підготовки програмістів.

Київський національний університет імені Шевченка увійшов до рейтингу кращих світових вузів за рівнем підготовки програмістів.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

У дослідженні брали участь більше 5500 студентів з 126 навчальних закладів по всьому світу.

Щоб перевірити рівень їх навичок, на HackerRank провели конкурс з кодингу. Кожен університет оцінювався по співвідношенню кількості студентів з рівнем їх підготовки. При цьому в рейтинг проходили тільки ті вузи, які представили не менше 10 студентів.

В результаті аналітики сформували ТОП-10 кращих в світі університетів за рівнем підготовки програмістів. Лідером рейтингу став російський Санкт-Петербурзький національний дослідницький університет інформаційних технологій, механіки та оптики. На другому місці - китайський Sun Yat-sen Memorial Middle School, а на третьому - Ho Chi Minh City University of Science, В'єтнам.

Головна новина в тому, що в першу десятку увійшов український виш - Київський національний університет імені Тараса Шевченка. Він зайняв сьому позицію в рейтингу із загальним результатом 255,83 бала.

Нагадаємо, раніше Президент Петро Порошенко підписав закон про першочерговий зарахування до медичних і педагогічних вишів абітурієнтів, які укладуть угоди про відпрацювання протягом не менше трьох років у сільській місцевості.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: