В НБУ розповіли, скільки валюти викупили за підсумками року

Читать на русском
Цього року НБУ поповнив золотовалютні резерви на 1,7 мільярда доларів США, що вище за рівень, зафіксований у домовленостях з МВФ.
Олег Чурій

Цього року Національний банк України поповнив золотовалютні резерви на $1,7 млрд за рахунок покупки валюти на міжбанківському валютному ринку.

Про це повідомив заступник голови Національного банку України Олег Чурій, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«НБУ купив 1,7 мільярда доларів у резерви. Це більше, ніж передбачено програмою МВФ. У нас є кошти для підтримки валютного ринку в разі зміни ситуації», – сказав Чурій.

Він нагадав, що в лютому 2014 року міжнародні резерви становили $5,5 млрд.

Серед успішних реформ заступник голови НБУ назвав також підтвердження життєздатності режиму плаваючого курсу, який встановився в Україні.

Нацбанк затвердив графік роботи банків на новорічні святаУ період новорічних свят банки мають забезпечити безперебійну роботу банкоматів та підкріплення їх готівкою.

«Не все робилося так швидко, як слід. Наприклад, інструмент із підтримки ліквідності, який ми запустили минулого тижня. Можна було зробити це раніше. Але ми довго над ним працювали», – зазначив він.

Як повідомлялося раніше, за підсумками останніх 12 місяців ЗВР України зросли на 16% і на 1 грудня 2016 року склали $15,271 млрд.

За підсумками дев'яти місяців 2016 року ЗВР НБУ зросли на 17% або $2,2 млрд.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: