Через грип закрили школи Запоріжжя, Мелітополя та Бердянська

Читать на русском
Школи Запоріжжя, Мелітополя та Бердянська з вівторка, 20 грудня, закриваються на карантин через перевищення в місті епідеміологічного порогу захворюваності на ГРВІ та грип.
Фото з відкритих джерел

Школи Запоріжжя, Мелітополя та Бердянська з вівторка, 20 грудня, закриваються на карантин через перевищення в місті епідеміологічного порогу захворюваності на ГРВІ та грип.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на департамент освіти і науки Запорізької облдержадміністрації.

Відзначається, що в місті перевищено епідеміологічний поріг на 35%. При цьому 70% із числа хворих – діти.

Крім того, з 20 до 24 грудня навчальний процес призупинений у школах Мелітополя та Бердянська.

За даними епідеміологів Мелітополя, епідпоріг у місті перевищений на 48%. У більш ніж 2 тис. мелітопольців встановлений діагноз «гостра респіраторна вірусна інфекція», у 9 осіб підтверджений грип, з них 7 – діти.

В Україні зафіксували понад 30 типів грипуВ Україні фахівці зафіксували понад 30 типів вірусів грипу, проте їх зразки ще не відправили до світових лабораторій для дослідження.

Також на карантин закрилися школи Бердянська, де, за даними місцевої влади, в останні дні в навчальних закладах відсутні до 30% школярів. За даними медиків, епідпоріг захворюваності місцевого населення на ГРВІ перевищений більш ніж на 50%.

У Запорізькому обласному лабораторному центрі МОЗ зазначили, що діагноз ГРВІ встановлено в понад 21 тис. жителів області. Зафіксовані випадки інфікування грипом типу A/H3N2.

Нагадаємо, в Києві кількість хворих на грип та ГРВІ збільшилася на 40%.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: