У столиці створять єдину інформбазу пам'яток культурної спадщини

Читать на русском
У столиці України буде створена єдина інформаційна база пам'яток культурної спадщини з відкритим доступом до ознайомлення.

У столиці створять єдину інформативну базу пам'яток культурної спадщини.

Відповідне рішення було ухвалено Київрадою 20 грудня, за нього проголосували 80 депутатів, повідомляє «Слово і Діло».

База міститиме дані про форму власності та технічний стан пам'яток. Також там будуть вказані охоронні договори, які укладалися з власником, дозволи на розміщення рекламних засобів на пам'ятках, відомості про наявні судові спори щодо порушення законодавства з питань охорони культурної спадщини.

«Скіфське золото» повернуть УкраїніОкружний суд Амстердама виніс вердикт, згідно з яким колекція експонатів із музеїв окупованого Криму, відомих під загальною назвою «скіфське золото», буде повернута на територію України.

Крім того, будуть публікуватися дані про заходи реконструкції та музеєфікацію пам'ятки, де обов'язково буде зазначений повний перелік заходів та дати виконання робіт.

«На різних веб-ресурсах є вибіркова інформація щодо тих чи інших об'єктів, але один ресурс, де була б повна інформація щодо всіх пам'яток культурної спадщини Києва та їхнього нинішнього стану, відсутня. Тому створення єдиного ресурсу сприятиме відкритому доступу громадян до бази даних пам'яток культурної спадщини столиці. Також це дасть можливість створити умови для суспільного контролю за збереженням пам'яток культурної спадщини й сприятиме зменшенню кількості порушень законодавства у цій сфері», – зазначає депутат Київради Вікторія Муха.

Адміністратором відповідної бази Управління інформаційно-комунікаційних систем і захисту інформації апарату виконавчого органу Київради.

Нагадаємо, раніше на засіданні Національної ради реформ оголосили про створення Культурного фонду України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: