На відновлення інфраструктури Донбасу потрібно $20 мільярдів – Жебрівський

Читать на русском
Наразі немає можливості проведення інвентаризації лінії розмежування, однак лише на реконструкцію інфраструктурних проектів необхідно 20 мільярдів доларів США.

Фінансові потреби на відновлення Донецької області до кінця не визначені, тому що відновлення потребує не лише зруйнована інфраструктура, однак за оцінками будівництва нової інфраструктури на території Донецької області, контрольованій українською владою, потрібно близько $20 млрд.

Про це в ефірі телеканалу «112 Україна» повідомив голова Донецької ВЦА Павло Жебрівський, передає «Слово і Діло».

«Щодо багатьох доріг: навіть там, де не ходила військова техніка, вони вбиті, і їх потрібно робити по-новому. Те ж саме щодо багатьох шкіл і шпиталів. За оцінками відбудови нової інфраструктури на території Донецької області, контрольованій українською владою, оцінюю потребу в європейській інфраструктурі в районі 20 мільярдів доларів. Це не означає, що за один рік. Це відновлення лише того, що знищено війною», – говорить він.

На його думку, ключовим питанням є відновлення населених пунктів на лінії розмежування: Широкине, Бердянське, Лебединське, Опитне, Водяне, частково Авдіївка, Красногорівка.

Максим ЄфімовНародний депутат України
Єфімов запевнив, що в Краматорську буде побудовано спортивно-оздоровчий комплексСказано 21 червня 2016 р.Статус обіцянки: Архів

«Я навіть до кінця не можу оцінити, скільки фінансового ресурсу. Ми не можемо провести інвентаризацію лінії розмежування. Щодо мостів, то в нас понад 500 мостів, із них понад 300 потребують капітального ремонту», – зазначив він.

При цьому Жебрівський підкреслив, що українській стороні вдалося відновити три знищених раніше мости.

Раніше повідомлялося, що в Україні створений цільовий фонд відновлення Донбасу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: