У МЕРТ назвали державну частку в економіці країни

Читать на русском
На середину 2016 року держава володіла часткою комерційних активів в Україні на 16,5 відсотків, причому в сільському господарстві цей показник досягає майже 53 відсотків.

За підсумками першої половини 2016 року питома вага державного сектора економіки склала 16,5%, при цьому в сільському господарстві цей показник досягає майже 53%.

Про це на на Першому форумі керівників державного сектора економіки України сказав перший віце-прем'єр-міністр – міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів, передає «Слово і Діло».

«На державних підприємствах зайнято близько 1 мільйона робочих. Однак за нашими підрахунками, в 2011-2015 роках державні підприємства завдали країні збитків на 194 мільярди гривень», – додав Кубів.

Міністр нагадав, що на законодавчому рівні вдалося закріпити принцип відмови від ручного управління держпідприємствами. в листопаді уряд затвердив порядки формування незалежних наглядових рад на держпідприємствах.

«В Україні сьогодні практично немає аналогів такої структури управління, тому держава має шанс створити передові організаційні практики й подати приклад навіть приватному сектору», – зазначив він.

У МЕРТ назвали основних покупців української їжі за кордономОсновними покупцями української продукції АПК і продуктів харчування є країни ЄС, Індія, Єгипет, Китай і Туреччина.

За його словами, в Кабміні хочуть прив'язати рівень зарплат керівників держпідприємств до показників ефективності їхньої діяльності.

«Наприклад, керівники отримуватимуть бонуси лише в разі збільшення доходу, ефективності використання ресурсів підприємств, а також поліпшення інших конкретних показників діяльності підприємств. Нові ринкові зарплати ми запропонуємо керівникам, які пройшли прозорі конкурси», – зазначив віце-прем'єр.

Як повідомлялося раніше, МЕРТ прогнозує інфляцію за підсумками року на рівні 13,1-13,6%. Уряд розраховує на зростання ВВП у 2017 році на рівні 3%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: