Кабмін готує Азовський судноремонтний завод до передачі в оренду

Читать на русском
Кабмін розпорядився передати Азовський судноремонтний завод у Маріуполі зі сфери управління Мінінфраструктури до управління ФДМУ.

Кабмін ухвалив рішення про передачу цілісного майнового комплексу колишнього ДП «Азовський судноремонтний завод» (Маріуполь) зі сфери управління Мінінфраструктури до управління ФДМУ з можливістю передачі підприємства в оренду на конкурсних засадах.

Відповідне рішення закріплене розпорядженням №944, передає «Слово і Діло».

«У нинішній формі орендних відносин, подальша діяльність суднобудівного заводу є малопривабливою. Разом із тим, ми виступаємо за прозорий і відкритий конкурс із рівними можливостями для всіх учасників», – заявив у коментарі ЦТС виконавчий директор керівної компанії «Маріупольська інвестиційна група» Олег Іванюшенко.

За його словами, найефективніше цілісний майновий комплекс підприємства використовуватиметься в результаті приватизації.

У МЕРТ назвали державну частку в економіці країниЗа підсумками першої половини 2016 року питома вага державного сектора економіки склала 16,5%, при цьому в сільському господарстві цей показник досягає майже 53%.

Нагадаємо, що Кабмін розширив список об'єктів, які будуть виставлені на продаж у 2016-2017 роках, після виключення Верховною Радою зі списку заборонених до приватизації, серед яких значиться Азовський судноремонтний завод.

Як повідомлялося раніше, ФДМУ планує до кінця року направити до Державного бюджету 1 мільярд гривень надходжень від оренди держвласності.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: