Мексиканський сенат схвалив легалізацію марихуани

Читать на русском
Сенат Мексики схвалив більшістю голосів легалізацію використання в країні марихуани в медичних цілях.

Мексиканський сенат схвалив більшістю голосів легалізацію використання в країні марихуани в медичних цілях. За проголосував 81 депутат, проти - 2.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Еспрессо».

Після прийняття рішення в сенаті це питання має розглянути палата депутатів (нижня палата парламенту).

У грудні 2015 року архієпископа Мехіко кардинал Норберто Рівера заявив, що католицька церква країни не заперечує проти використання марихуани в медичних цілях.

У Мексиці дозволено вирощувати марихуану для власних цілей, але закон забороняє вживати марихуану при дітях або тих, хто не давав свою згоду. Продаж і розповсюдження наркотику також заборонені.

Нагадаємо, стаття 44 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачає відповідальність за незаконне виробництво, придбання, зберігання марихуани без мети збуту в невеликих кількостях.

Відповідальність за дане правопорушення - штраф від 18 до 43 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (306 - 731 гривень) або адміністративний арешт на строк до 15 діб.

У той же час особа, яка добровільно здала наркотичні засоби або психотропні речовини, які були у неї в невеликих розмірах і які вона виробила, виготовила, придбала, зберігала, перевозила, пересилала без мети збуту, звільняється від адміністративної відповідальності за дії, передбачені цією статтею.

Невеликою кількістю МОЗ, у випадку з коноплями, визначив 5 грам рослини.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: