Туреччина пропонує скликати Генасамблею ООН через події в Алеппо

Читать на русском
Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган зателефонував екс-прем'єру Португалії Антоніу Гуттерішу, який нещодавно був обраний новим генсеком ООН.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган запропонував новообраному генсеку ООН Антоніу Гуттерішу скликати позачергове засідання Генасамблеї ООН з питання Алеппо.

Ердоган також відзначив значущість дієвих кроків ООН щодо ситуації в Сирії, інформує агентство Anadolu з посиланням на джерела в адміністрації президента Туреччини, передає «Слово і Діло».

«Акцентувавши увагу на гуманітарній драмі в Алеппо, Ердоган зазначив, що звірства сил режиму Башара Асада та його прихильників наводять жах на все світове співтовариство», – йдеться в повідомленні.

ООН прийняла резолюцію за припинення боїв у АлеппоГенасамблея ООН на позачерговому засіданні закликала припинити бойові дії в Сирії і бої в Алеппо.

За словами Ердогана, дуже важливо поліпшити ситуацію в цьому місті. Він також зазначив, що Анкара докладає зусиль у цьому напрямку.

Президент Туреччини сказав, що наразі зусилля сконцентровані на евакуації мирного населення та бійців опозиції з Алеппо, а також доставку гуманітарної допомоги в цей район. Гутерріш зі свого боку зазначив, що світове співтовариство не має залишатися байдужим до питання Алеппо.

Сьогодні зазначалося, що евакуація цивільних і сирійської опозиції зі східного Алеппо, де напередодні припинилися бої, відкладена на невизначений термін.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: