Путін поскаржився Меркель на Україну

Читать на русском
Володимир Путін поскаржився Ангелі Меркель на відсутність домовленості щодо закупівлі Україною російського газу.
Володимир Путин

Президент Росії Володимир Путін в розмові з канцлером ФРН Ангелою Меркель висловив стурбованість відсутністю домовленостей з боку України щодо закупівлі російського газу Україною.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Українські новини».

Повідомляється, що за ініціативою німецької сторони відбулася телефонна розмова Путіна з федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель, в якому сторони обговорили ситуацію навколо поставок російського газу європейським споживачам через територію України.

«Володимир Путін знову висловив стурбованість у зв'язку з тим, що українська сторона ухиляється від узгодження домовленостей про закупівлі газу з Росії в нинішньому зимовому сезоні, що створює загрозу транзиту в Європу», - йдеться в повідомленні.

Крім того, в ході розмови сторони відзначили необхідність активізації зусиль по всеосяжного виконання домовленостей, досягнутих в Мінську (Білорусь) у лютому 2015 року.

В ході обговорення ситуації в Сирії Путін також інформував Меркель про дії Росії по боротьбі з міжнародним тероризмом і про масштабну гуманітарну допомогу, що спрямовується в звільнені від бойовиків райони.

Нагадаємо, Єврокомісія відстоює на переговорах з Росією ідею зберегти транзит газу через територію України, не дивлячись на титанічні зусилля російської сторони просунути свої газопровідні проекти в обхід країн Центрально-Східної Європи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: