Австрія виступила проти євроінтеграції Туреччини

Читать на русском
Австрія виступила проти продовження переговорів про вступ Турецької республіки в Європейський союз.

Австрія виступила проти продовження переговорів про вступ Турецької республіки до Євросоюзу. Австрійська сторона аргументує це порушеннями прав людини в Туреччині. Німеччина, однак, виступила за продовження переговорів.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на DW.

«Австрія заблокувала рішення будь-яких політичних заяв під час зустрічі міністрів закордонних справ країн-членів Європейського Союзу про продовження переговорів про членство Туреччини в ЄС», - повідомив державний міністр в МЗС ФРН Міхаель Рот.

За словами Рота, це не означає, що переговори припинені, але вказує на великі відмінності в позиціях різних європейських країн.

Раніше того ж дня міністр закордонних справ Австрії Себастьян Курц попереджав, що офіційний Відень може «заблокувати висновки». Австрія мотивує свою позицію тим, що Туреччина активно порушує права людей та не дотримується європейських цінностей. Курц зазначив, що позицію Австрії поділяють Нідерланди і Болгарія. У свою чергу, Міхаель Рот вважає, що «не слід закривати двері на цій важкій фазі» навіть не дивлячись на порушення, які тривають в Туреччині.

Нагадаємо, раніше керівники двох найбільших фракцій Європейського парламенту закликали припинити переговори з Туреччиною про членство в Євросоюзі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: