Цього року українці отримали майже мільйон запрошень на роботу в Польщі

Читать на русском
Протягом 2016 року вже 938 тисячам громадян України видані запрошення на роботу в Польщі, кажуть фахівці.
Фото з відкритих джерел

З початку 2016 року 938 тисяч громадян України отримали запрошення для працевлаштування в Польщі.

Такі дані озвучив президент Всеукраїнської асоціації компаній із міжнародного працевлаштування Василь Воскобойник, передає «Слово і Діло» з посиланням на УНН.

«Днями польське видання «Дзенник Газета Правна» написало, що минулого року українцям у Польщі було видано 813 тисяч запрошень на роботу. А за неповними даними, цього року – вже 938 тисяч. До того ж, кількість українців, які виплачують офіційні соціальні внески в соцфонди Польщі, зросла на 70% – зі 101 тисячі за 2015 рік до 172 тисяч за 2016 рік», – розповів Воскобойник.

Європа на хвилі виборів: чи варто Україні побоюватися змін в ЄС?Політичний експерт проаналізував, як можуть змінитись українсько-європейські відносини в зв'язку з передвиборчою ситуацією в ключових країнах ЄС у 2017 році.

За його даними, нерідко на заробітки до цієї країни виїжджають люди з вищою освітою та високим фаховим рівнем, проте там виконують роботу, що є нижчою за їхню кваліфікацію.

Середня зарплата українського заробітчанина в Польщі складає 2,1 тис. злотих, тобто приблизно 13 тис. грн, при цьому працювати доводиться 54 години на тиждень, тобто в середньому 9 годин на добу за 6-денного робочого графіку.

Як повідомлялося раніше, протягом останніх двох років кількість трудових мігрантів з України в Польщі зросла вдвічі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: