SWIFT попереджає про зростання загрози кібератак на банківські системи

Читать на русском
Впроваджується нова тактика, пов'язана з використанням програмного забезпечення, що дозволяє отримати доступ до технічної підтримки комп'ютерів користувачів.

Банківська система SWIFT попереджає про загрозу кібератак на банківські системи.

Про це повідомляє «Прайм», передає «Слово і Діло».

«Загроза має стійкий характер, вона може пристосовуватися й ускладнюватися, й вона збережеться», – йдеться в листі SWIFT.

У документі наголошується, що хакери поліпшили методи зламу місцевих банківських систем. Впроваджується нова тактика, пов'язана з використанням програмного забезпечення, що дозволяє отримати доступ до технічної підтримки комп'ютерів користувачів.

Турчинова призначили головним із кіберзахистуСекретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Турчинов був призначений керівником Національного координаційного центру кібербезпеки (НКЦК).

«На жаль, ми продовжуємо стикатися з випадками зламу систем наших клієнтів», – повідомляє SWIFT.

Генеральний директор SWIFT Готтфрід Лейббрандт відмовився розповісти конкретні деталі. Однак він назвав число зламів «значним». За словами Лейббрандта, були зафіксовані різні випадки проникнення до систем клієнтів компанії.

Раніше про зростання загрози хакерських атак на банки та банківські системи заявляв голова SWIFT Явар Шах. Він закликав фінансові установи посилити заходи безпеки.

Нагадаємо, раніше сенатори США виступили із заявою про російські кібератаки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: