Держлісагентство планує продати понад півмільйона ялинок

Читать на русском
Державне агентство лісового господарства України планує продати 600 тисяч новорічних ялинок.

Державне агенство лісового господарства України планує продати близько 630 тисяч новорічних ялинок.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на УНН.

«У цьому році державними лісогосподарськими підприємствами планується реалізувати близько 630 тис. шт. новорічних ялинок. Потрібно відзначити, що вирощені дерева, заплановані для реалізації, вирубуються під замовлення покупців», - повідомили в Держлісагентстві.

Серед новорічних ялинок, уточнили в відомстві, які будуть реалізовуватися, є сосна звичайна, сосна Палласа (кримська), ялина європейська (смерека), ялиця біла (ялиця).

При цьому, якщо залишаються зрубані новорічні ялинки, які не вдалося продати, їх віддають в дитячі садки, школи, для прикраси церков на різдвяні свята, додали в прес-службі Агентства.

Держлісагентство має спеціальні плантації, де на площі 5 тис. га зростає 18 млн шт. хвойних дерев різних порід у віці від 1 до 10 років.

Щорічно в грудні планується проведення рубок догляду за лісом в загущених молодняках, де без шкоди для лісу можна вибрати (впорядкувати) близько 1 млн шт. новорічних ялинок.

Нагадаємо, в Україні середня ціна на новорічну ялинку становить 56 грн за погонний метр із державних лісових господарств.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: