З нового року для підприємців зростуть податки

Читать на русском
Єдиний соціальний внесок за старою ставкою (352 грн) платитимуть лише платники податку першої групи. Більшість підприємців будуть платити вдвічі більший ЄСВ.

Для більшості підприємців розмір Єдиного соціального внеску збільшиться вдвічі – з 352 грн до 704 грн або до 22% незалежно від доходів.

Про це розповів партнер юридичної фірми «Місечко та Партнери» Володимир Місечко, передає «Слово і Діло» з посиланням на «ЛІГА.net».

«У Бюджеті збираються встановити розмір мінімальної заробітної плати в 3200 гривень. Це означає, що сума Єдиного соціального внеску до Пенсійного фонду буде дорівнює 704 гривням, тобто 22% незалежно від доходів», – каже Місечко.

Раніше внесок становив 352 грн. Таку суму платитимуть лише платники податку першої групи. Більшість підприємців платитимуть удвічі більший ЄСВ.

За рівнем зарплат Україна остання в Європі – РеваРівень українських зарплат є найнижчим серед країн Європи. Україна прагне в Європу, а от дохід громадян геть не європейський.

Юристи відзначають, що фізичні особи-підприємці, крім тих, хто сплачує єдиний податок першої групи, з 2017 року платитимуть ЄСВ за ті місяці, коли не мали прибутку. «Неживі» ФОП радять закрити.

Нагадаємо, на «мінімалку» в 3200 грн до Держбюджету заклали додаткові 28 млрд грн. Із 1 грудня в Україні на 10% підняли прожитковий мінімум і мінімальні зарплати.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: