МЕРТ спрогнозувало інфляцію на наступний рік

Читать на русском
Мінекономрозвитку прогнозує інфляцію в 2017 році на рівні 8,1 відсотка. За підсумками цього року зростання споживчих цін становитиме 13-13,6 відсотка.

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України прогнозує інфляцію за підсумками року на рівні 13,1-13,6% через помірне зростання цін, обумовлене сезонним зростанням попиту, незначною напругою на валютному ринку та підвищенням волатильності цін на світових сировинних ринках.

Про це йдеться в звіті Мінекономрозвитку, передає «Слово і Діло».

«Ризиком посилення інфляції в найближчі місяці стане погіршення очікувань суспільства, а також зростання ролі інфляції витрат, пов'язаних зі зростанням цін на енергоносії. Це змусить товаровиробників закласти цей ризик до кінцевої ціни товарів», – зазначають у Мінекономрозвитку.

У МВФ сказали, коли Україна стабілізує економікуУ МВФ повідомили, яка інфляція буде в Україні, що не співпадає з прогнозами Кабміну

Раніше в Міністерстві економічного розвитку і торгівлі прогнозували інфляцію близько 14%, а ВВП – 1% за підсумками року.

Нагадаємо, що встановлення макроекономічної стабілізації в 2016 році призведе до прискорення зростання валового внутрішнього продукту в 2017 році не менш ніж на 4%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: