НАБУ збирається оголосити підозру Охендовському

Читать на русском
Національне антикорупційне бюро (НАБУ) зібрало достатньо доказів, щоб оголосити підозра в незаконному отриманні коштів з чорної бухгалтерії Партії регіонів голові Центральної виборчої комісії Михайлу Охендовському.

Слідство Національного антикорупційного бюро України зібрало достатньо доказів для оголошення голові Центральної виборчої комісії Михайлу Охендовському підозри у незаконному отриманні коштів із «чорної бухгалтерії» Партії регіонів.

Про це заявив директор відомства Артем Ситник в інтерв'ю «Дзеркалу тижня», передає «Слово і Діло».

Він зазначив, що провести у цій справі ще одну економічну експертизу, на якій наполягають у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі, неможливо.

«Економічної експертизи не проводили, були просто показання в галузі економічної експертизи з цього приводу. Прокурори погодилися, що її в цій справі провести неможливо. Нам нічого надати експерту», - визнав Ситник.

Ситник розповів, коли в Україні з'явиться антикорупційний судАртем Ситник підкреслює необхідність судової реформи як елемент ефективної боротьби з корупцією, в тому числі створення Антикорупційного суду до кінця 2017 року.

За його словами, здобуті детективами докази і без експертизи є досить вагомими.

«Говорити про повний список доказів, які проходять у справі людини, я не буду. Але, на мою думку і думку детективів, сукупність здобутих доказів дає підстави для складення й озвучення підозри. Тому ми цю підозру склали. Нібито переконали прокурорів, що доказів для оголошення підозри достатньо, і, сподіваюся, найближчим часом підозру буде погоджено», - заявив керівник НАБУ.

Крім того, Ситник розповів, що Бюро виконало розпорядження САП і підготувало новий проект підозри для одного з фігурантів справи «чорної бухгалтерії» ПР, і що антикорупційна прокуратура може погодити його до кінця тижня.

За інформацією газети, НАБУ направило в САП новий варіант тексту підозри для Охендовського, але для його юридичного опрацювання потрібен час до понеділка-вівторка.

Нагадаємо, у середині червня 2016 року голову Центрвиборчкому Михайла Охендовського викликали на допит у Національне антикорупційне бюро щодо «чорної бухгалтерії» Партії регіонів.

Раніше, глава Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник пояснив засекреченість «чорної бухгалтерії» Партії регіонів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: