Нідерланди погрожують не ратифікувати асоціацію України з ЄС

Читать на русском
Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте пригрозив не ратифікувати Угоду про асоціацію між Україною та ЄС.
Марк Рютте

Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте пригрозив не ратифікувати Угоду про асоціацію між Україною та ЄС.

Про це він сказав у інтерв'ю Financial Times, повідомляє «Слово і Діло».

Голландський прем'єр вимагає гарантій, згідно з якими Угода про асоціацію не стане кроком до членства України в ЄС, а також отримання військової допомоги.

«Якщо ми цього не отримаємо, наступного дня ми внесемо до парламенту закон, в якому йдеться про те, що ми не будемо ратифікувати Угоду про асоціацію», – сказав Рютте.

Наголошується, що лідери ЄС проведуть зустріч у Брюсселі наступного четверга, 15 грудня, під час намагатимуться врятувати Угоду.

Геращенко розповіла про «жорстку» розмову між Україною та ЄСУкраїна та ЄС провели відкриту, місцями жорстку розмову під час обговоренні питань лібералізації візового режиму, Угоди про асоціацію та санкцій проти РФ на сьогоднішньому саміті в Брюсселі.

«Ми працюємо над тим, щоб зняти всі проблемні моменти, що порушувалися на референдумі», – додав Рютте.

Паралельно повідомляється, що в парламенті немає достатньої кількості голосів для підтримки ратифікації. Ліві й праві партії в Нідерландах закликали Рютте слідувати результатам референдуму, на якому голландці виступили проти Угоди.

«Було б легко піти за результатами референдуму. Причина, через яку я виступаю проти такого варіанта, в тому, що я абсолютно переконаний, що Європа має бути єдиною проти російської зовнішньої політики», – підкреслив Рютте.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: