У Києві з'являться приватні автовокзали

Читать на русском
У Києві в цьому році з'являться приватні автовокзали замість Центрального, Південного та Подільського.

Начальник департаменту транспортної інфраструктури Київської міської державної адміністрації Сергій Майзель заявив, що Центральний і Подільський автовокзали в Києві замінять на приватні.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «УНН».

«Час нелегальних перевізників пройшов. З перетворенням системи транспорту всі автовокзали старого зразка будуть закриватися і переходити на європейську модель роботи. Це дозволить як викорінити корупцію, так і підвищити якість обслуговування за рахунок конкуренції серед офіційних перевізників. За планом у 2017 році закриють Південний, Центральний і Подільський, їх замінять на приватні автовокзали», - запевнив С.Майзель.

За його словами, щодня до Києва з Одеського напрямку приїжджає 635 рейсів, з яких близько 40% - нелегальні перевезення. Завдання міської влади - встановити чіткі і зрозумілі правила для учасників ринку, вивести нелегалів з тіні.

«Ми плануємо за наступні два роки перевести сюди 165 рейсів з області, пересадити близько двох тисяч автомобілістів на громадський транспорт. Це допоможе значно розвантажити дороги і дати можливість нелегалам стати офіційними перевізниками, які платять податки в бюджет», - підсумував начальник Департаменту транспортної інфраструктури.

Нагадаємо, 8 грудня, в Києві на Кільцевій дорозі біля Одеської площі відкрили автобусну станцію Теремки, яка прийшла на зміну трьом автостанцій в межах міста.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: