10 київських шкіл закрилися на карантин

Читать на русском
У Києві станом на п'ятницю закрилися на карантин через грип десять шкіл. Про це повідомила заступник голови КМДА Ганна Старостенко.
Фото з відкритих джерел

У Києві станом на п'ятницю закрилися на карантин через грип десять шкіл.

Про це повідомила в ефірі телеканалу «112 Україна» повідомила заступник голови КМДА Ганна Старостенко, інформує «Слово і Діло».

«На сьогодні близько 10 шкіл вже ухвалили таке рішення. Є такі випадки, коли школа повністю закрита на карантин, є такі випадки, коли закривають 1-8 класи або лише початкова школа», – зазначила представник КМДА.

Міністерство охорони здоров'я назвало неефективні ліки від ГРВІ та грипуФахівці не рекомендують лікувати застуду і грип антибіотиками, противірусними препаратами і інтерферонами.

За її словами, ситуація із захворюваністю на грип у Києві неоднорідна.

«Середня цифра захворюваності дітей у школах – близько 18%, що менше епідпорогу, який становить 20%. У деяких школах і класах ми бачимо значне перевищення цієї цифри. Тому ми дали можливість кожній школі самостійно визначити, чи запроваджують вони карантин. Школа навіть може визначити конкретні класи, де запроваджується карантин», – сказала Старостенко.

Нагадаємо, показники захворюваності на грип та ГРВІ перевищили епідеміологічні пороги в п'яти областях України та Києві.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: