Конкурс до Верховного суду: кількість учасників зменшилася вдвічі

Читать на русском
Документи на участь у конкурсі на посади суддів Верховного суду України подали 846 кандидатів – трохи більше половини з тих, хто подавав заявку до ВККС.

Документи на участь у конкурсі на посади суддів Верховного суду України подали 846 кандидатів – трохи більше половини з тих, хто залишав заявку до ВККС.

Про це в інтерв'ю «ЛІГА.net» повідомив голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів Сергій Козьяков, передає «Слово і Діло».

Козьяков нагадав, що сьогодні був останній день прийому документів.

«На першій стадії (подання електронної заявки на участь – Ред.) було трохи менше, ніж 1500 юристів, які висловили намір подати документи, а потім була реєстрація в електронній черзі, де вже зареєструвалося трохи менше, на пару сотень. А в підсумку прийшла ось така кількість, як ви зараз бачите», – сказав він.

У ВККС назвали дату початку конкурсу до Верховного судуУ Вищій кваліфікаційній комісії суддів України сподіваються запустити конкурс до Верховного суду в середині осені.

На запитання, чим викликане зниження інтересу до конкурсу, Козьяков відповів, що не всі юристи встигали зібрати необхідний пакет документів, не всі змогли підтвердити 10-річний стаж роботи суддею, адвокатом із досвідом представництва інтересів у суді або вченим.

Таким чином, на одну посаду судді Верховного суду претендують близько шести осіб.

Новий склад Верховного суду має запрацювати наприкінці березня 2017 року після завершення двох етапів конкурсного відбору. Планується, що суд буде оновлений на 60%: нові судді прийдуть до касаційного кримінального суду, касаційного цивільного суду, касаційного господарського суду та касаційного адміністративного суду.

Раніше повідомлялося, що Національне антикорупційне бюро України долучиться до процедури добору суддів нового Верховного суду України й оцінюватиме претендентів на наявність корупційних ризиків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: