Порошенко підписав закон про споживче кредитування

Читать на русском
Президент Петро Порошенко підписав закон про споживче кредитування, який необхідний в рамках Угоди про асоціацію з ЄС.
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко підписав закон «Про споживче кредитування», який був розроблений з метою виконання зобов'язань Угоди про асоціацію з ЄС.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Глави держави.

Документом вдосконалюється чинне законодавство в сфері споживчого кредитування шляхом комплексного регулювання відповідних відносин, що повинно забезпечити розвиток цивілізованого ринку в цій сфері. Крім того, закон убезпечить споживачів фінансових послуг від ризиків порушення їх прав завдяки наданню їм повної і прозорої інформації для прийняття рішення, встановлення відповідальності фінансових установ за порушення прав споживачів фінансових послуг.

Верховна Рада узаконила споживче кредитуванняВерховна Рада України ухвалила в другому читанні та в цілому законопроект №2455 про споживче кредитування, регулювання у сфері якого синхронізується з європейськими практиками.

«Закон також забезпечить надійність банківської і фінансової системи через неможливість видачі кредитів споживачам з неналежною кредитоспроможністю, створить дієву систему захисту прав споживачів фінансових послуг через врегулювання питань повноважень державних органів. Їм створюється такий механізм споживчого кредитування, який забезпечить захист прав і законних інтересів як споживачів, так і кредитодавців, належну конкурентне середовище на ринках фінансових послуг», - йдеться в повідомленні.

Законом встановлюється обов'язок банку чи іншої фінансової установи проводити оцінку кредитоспроможності позичальника.

Повідомляється, що закон був розроблений з метою виконання зобов'язань Угоди про асоціацію з ЄС, зокрема Директиви ЄС 2008/48 щодо імплементації норм законодавства ЄС по споживчому кредитуванню.

«Реалізація положень закону сприятиме підвищенню рівня довіри населення до цього ринку і забезпечить сприятливі умови для розвитку економіки України», - відзначили в прес-службі.

Нагадаємо, Верховна Рада України від 15 листопада ухвалила в другому читанні і в цілому законопроект №2455 про споживче кредитування, регулювання у сфері якого синхронізується з європейськими практиками.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: