Гройсман розповів, на скільки зросли місцеві бюджети в зв'язку з децентралізацією

Читать на русском
Прем'єр-міністр Гройсман розповів про бюджетні успіхи, досягнуті цього року завдяки децентралізації.

За 11 місяців 2016 року перевиконання місцевих бюджетів склало понад 4% і спостерігається постійна тенденція до зростання.

Про це під час конференції уповноважених представників органів місцевого самоврядування-членів Асоціації міст повідомив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, інформує «Слово і Діло» з посиланням на «112 Україна».

За даними глави Кабміну, порівняно з минулим роком місцеві бюджети зросли сумарно на 60%, тобто на 44 млрд грн.

«Місцеві бюджети, відповідно, якщо порівнювати 2015 і 2016 роки, зросли на 44 мільярди гривень. Ми маємо сьогодні за 11 місяців 104,1% виконання місцевих бюджетів, які були затверджені й заплановані місцевими радами. Це означає, що ми маємо постійну тенденцію зростання. І на 2017 рік ми бачимо сьогодні зростання на рівні 25% за місцевими бюджетами», –– підкреслив Гройсман.

Прем'єр-міністр також уточнив, що регіоном-лідером із впровадження реформи є Тернопільська область, де вже створені 26 об'єднаних територіальних громад.

Бюджет України на 2017 рік: яким його бачать чиновники й депутати«Слово і Діло» зібрало всі актуальні обіцянки чиновників і депутатів щодо того, яким буде Бюджет України на 2017 рік.

«У Тернополі, Тернопільській області створено 26 об'єднаних територіальних громад. 10 будуть створені в результаті виборів 11 та 18 грудня. Це дійсно лідери. І що вони мають сьогодні? Бюджети об'єднаних територіальних громад Тернопільської області лише від об'єднання за власними доходами збільшилися втричі. Якщо говорити про цільову підтримку, то це дев'ять разів», – розповів він.

Очільник уряду також розповів, що наступного року на децентралізацію з Державного бюджету буде додатково виділено 9 млрд грн. Всього ж у країні наразі сформовано 184 об'єднаних територіальних громади.

Нагадаємо, 7 грудня віце-прем'єр-міністр-міністр регіонального розвитку Геннадій Зубко закликав українців брати участь у виборах голів територіальних громад.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: