Україна налагодила поставки м'яса в Єгипет

Читать на русском
Єгипет – перспективний ринок для збуту українських продуктів харчування та продукції агропромислового комплексу.

Україна погодила форму ветеринарного сертифіката на експорт охолодженої/замороженої безкісткової яловичини з України в Єгипет.

Про це заявив міністр агрополітики Тарас Кутовий, передає «Слово і Діло».

«Державна служба України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів погодила форму ветеринарного сертифіката на експорт охолодженої/замороженої безкісткової яловичини з України в Єгипет. Це перспективний для України ринок і ми розраховуємо на тісну та взаємовигідну співпрацю», – наголосив міністр.

МЕРТ простимулює експорт із південних областей – МикольськаМіністерство економічного розвитку та торгівлі України ставить завдання збільшити експорт із південних областей України продукції з доданою вартістю.

За його словами, значна увага приділяється сертифікації української продукції за стандартами «Халяль». Відповідні сертифікаційні центри, які виконують вимоги стандартів «Халяль», тепер будуть перевірятися Держпродспоживслужбою на виконання вимог сертифікату.

Нагадаємо, що основними покупцями української продукції АПК і продуктів харчування є країни ЄС, Індія, Єгипет, Китай і Туреччина.

Раніше заступник міністра аграрної політики і продовольства з питань європейської інтеграції Владислава Рутицька повідомила, що в 2015 році експортні поставки продуктів харчування та продукції агропромислового комплексу налагоджені до низки країн СНД, Ізраїлю та Єгипту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: