«Укроборонпром» представив автоматизовану систему управління вогнем

Читать на русском
БМП-1УМД Мисливець, незважаючи на крижаний дощ, провів стрільби на військовому полігоні в Київській області.

ДП «Житомирський бронетанковий завод», що входить до складу ДК «Укроборонпром», представило цифрову систему управління вогнем та її можливості.

Система встановлена ​​на модернізовану версію бронемашини БМП-1УМД «Мисливець», повідомляє «Слово і Діло».

Як повідомляється, автоматизована система управління вогнем здатна розпізнавати й відстежувати цілі та є одним з елементів створення роботизованих бойових модулів.

Завдяки цьому БМП-1УМД «Мисливець» може використовуватися також як автономна бойова одиниця з дистанційним управлінням. Крім того, «Мисливець» оснащений німецьким двигуном, сучасним бойовим модулем із гарматно-ракетним озброєнням і комплексом зниження помітності.

БМП-1УМД «Мисливець», незважаючи на крижаний дощ, провів стрільби на військовому полігоні в Київській області.

Україна та Туреччина домовилися про виробництво радарівУкраїна спільно з Туреччиною почне виробляти радіолокаційні станції. Угоду підписали Укрінмаш та турецька компанія Havelsan Hava Elektronik Sanayi.

«Використання роботизованих бойових модулів надає багато переваг. Наприклад, завдяки їм значно скорочується час відкриття вогню, тому що система може самостійно розпізнати ціль і вести її на прицілі, чекаючи команди на постріл. Завдяки дистанційному керуванню, оператор може перебувати вглибині позицій, поки бойовий модуль у цілодобовому режимі моніторить рубіж оборони», – коментує директор Житомирського бронетанкового заводу Олексій Бабич.

Раніше в Міністерстві оборони України заявили, що оборонне замовлення цьогоріч не буде виконано. Проте відомство освоїть усі кошти, виділені на закупівлю озброєння й техніки.

Нагадаємо, що державний концерн «Укроборонпром» виконує лише третину або 32,6% всіх робіт у рамках державного оборонного замовлення.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: