Обіцяні сумським губернатором укріплення на кордоні з РФ існують лише на папері

Читать на русском
Сумський губернатор провалив обіцянку щодо будівництва фортифікаційних споруд на кордоні з Російською Федерацією.
Микола КлочкоФото: sumy-times.net

Голова Сумської обласної державної адміністрації Микола Клочко не виконав обіцянку щодо будівництва на ділянці українсько-російського кордону, що розташована в області, фортифікаційних споруд.

Це зобов’язання сумського губернатора «Слово і Діло» зареєструвало 23 квітня 2015 року.

Початково планувалося, що виділення коштів на фортифікаційне облаштування кордону відбудеться в 2016-2018 роках. Це й було затверджено розпорядженням Кабінету міністрів «Про затвердження плану заходів щодо інженерно-технічного облаштування українсько-російського державного кордону, територій прилеглих до районів проведення АТО та Автономної республіки Крим щодо заходів з облаштування державного кордону на ділянці Сумського прикордонного загону протягом 2015-2018 років», ухваленого 14 травня 2016 року.

Однак фінансування під реалізацію цього плану виділене так і не було. Більше того, Держгеокадастр навіть не зміг провести інвентаризацію ділянок у 50-метровій смузі вздовж кордону, як того вимагає закон, оскільки на це в Бюджеті також не знайшлося грошей.

Таким чином, голова Сумської області Микола Клочко отримав уже десяту невиконану обіцянку до свого досьє. Загалом «Слово і Діло» зафіксувало 33 його обіцянки, 20 з яких він виконав. У рейтингу відповідальності губернаторів він четвертий і поступається лише колегам із Черкаської, Дніпропетровської та Закарпатської областей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: