ЄС зміцнить свої кордони

Читать на русском
В Європейському союзі створять прикордонну групу швидкого реагування для захисту кордонів ЄС.

У Європейському союзі створять прикордонну групу швидкого реагування для захисту кордонів ЄС чисельністю 1500 чоловік. Таке рішення ухвалило Європейське агентство прикордонної служби та берегової охорони (Frontex).

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Еспресо.ТВ».

Група оперативного реагування складається із співробітників, які представляють держави-члени ЄС та асоційовані країни Шенгенської угоди. У кризовій ситуації вони будуть перебувати в безпосередньому віданні Frontex, і будуть розміщені протягом п'яти днів.

Група буде доповненням до регулярних розгортання офіцерів в операціях Frontex на зовнішніх кордонах ЄС.

Держави-члени також погодилися надати необхідне технічне обладнання, які можуть бути використані для оперативного втручання, в тому числі автомобілі, судна і літаки.

До групи входять співробітники прикордонного контролю, експерти по реєстрації та сканування пальців, досвідчені співробітники з документування.

В даний час на зовнішніх кордонах Євросоюзу працюють близько 1200 офіцерів агентства, які допомагають державам-членам ЄС з прикордонним контролем, реєстрацією і ідентифікацією мігрантів.

Нагадаємо, Угорщина виділила Україні довгостроковий кредит в 50 мільйонів євро на облаштування прикордонної інфраструктури українсько-угорського кордону.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: