В Азії голодують півмільярда людей – ООН

Читать на русском
За даними Об'єднаних Націй, майже півмільярда осіб в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні голодують.

За даними Організації Об'єднаних Націй, майже півмільярда осіб в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні голодують.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Громадське».

«Прогрес у боротьбі з голодом сповільнилося, і якщо влада країн регіону не почне вживати заходів, їм не вдасться досягти 2-й Цілі сталого розвитку, тобто ліквідувати голод до 2030 року», - повідомляють в ООН.

Як наголошується, в період з 1990 року в Азії вдалося вдвічі скоротити масштаби голоду, однак основні успіхи припали на 90-ті роки, а останнім часом результати боротьби з недоїданням стали негативними.

На Азіатсько-Тихоокеанський регіон припадає 60% всіх голодуючих людей в світі. Кожна третя дитина в регіоні страждає низькорослістю в результаті нестачі поживних речовин.

При цьому в Азії також зростає число людей, які страждають ожирінням, так як населення все частіше робить вибір на користь шкідливих для здоров'я продуктів харчування.

«Аналітичні дані відкривають нам очі на багато речей і змушують всіх нас замислитися. Комусь може здатися, що в 2030 році ще дуже далеко, але насправді до нього всього 14 років, і півмільйона людей в регіоні як і раніше голодують. Ці 12 відсотків - це бідні люди регіону і до них складніше дістатися. Час не чекає, але політична воля і колективні дії допоможуть нам повністю перемогти голод », - заявила регіональний представник продовольчої і сільськогосподарської організації ООН Кундаві Кадіресан.

Нагадаємо, Росія і Китай наклали вето в понеділок, 5 грудня, на резолюцію Ради безпеки ООН з питання припинення вогню в сирійському Алеппо.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: