Так говорив Онищенко: НАБУ розслідує заяви нардепа–втікача

Читать на русском
Глава НАБУ Артем Ситник заявив, що відомство відкрило кримінальне провадження за заявами Онищенко про парламентську корупцію.
Артем Ситник

Національне антикорупційне бюро України відкрило кримінальне провадження на підставі заяв нардепа Олександра Онищенка, який звинувачував Президента Петра Порошенка в підкупі народних депутатів.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Новое время».

«Сьогодні ми зареєстрували кримінальне провадження за заявою народного депутата Олександра Онищенка про факти підкупу депутатів. Звичайно, частина з того, що він заявляв, не має, на мою думку, кримінального підгрунтя, але є певні заяви про те, що були конкретні підкупи за конкретні голосування. Про це говорить особа, яка брала в цьому участь. За час моєї роботи в НАБУ, таких заяв ще не було», - заявив директор Артем Ситник.

Ситник зазначає також і маніпулятивну складову в «компроматі Онищенка». Він зазначив, що подібні звинувачення в Україні звучать часто, проте в цьому випадку Онищенко сам підтвердив, що брав участь у протиправній діяльності, тому антикорупціонери можуть розцінювати це як «явку з повинною».

Онищенко розповів про свій компромат на ПрезидентаНародний депутат Олександр Онищенко розповів, який компромат у нього є на Петра Порошенка.

«Але тут вперше така заява, принаймні, після Революції, коли сам депутат говорить про те, що брав участь в цих процесах. Тому я б назвав це, фактично, явкою з повинною, яка була озвучена в прямому ефірі на телеканалах, на жаль, і російських. І тому ми вирішили, що раз є такий нюанс, що це не просто заява однієї політичної сторони проти іншої політичної сторони, а це заява конкретної особи, яка підтверджує свою участь в процесах підкупу і передачі коштів депутатам, то ми будемо реєструвати це провадження», - додав Ситник.

Попередньо провадження кваліфіковано за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою в особливо великому розмірі, яка займає особливо відповідальне становище).

Нагадаємо, раніше НАБУ взяло на вивчення інформацію нардепа Олександра Онищенка про підкуп парламентаріїв і корупційні схеми Президента Петра Порошенка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: