План реформування Міноборони в 2016 році виконаний – Полторак

Читать на русском
У 2017 році першочерговим завданням буде затвердження Державної програми розвитку Збройних сил України на період до 2020 року.

На сьогодні вже виконаний план реформування Міністерства оборони та Збройних сил України на 2016 рік.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив міністр оборони України Степан Полторак, пише УНН, передає «Слово і Діло».

«Визначений для Міністерства оборони та Збройних сил України план реформування в 2016 році виконаний повністю. Вперше в історії України нам вдалося ухвалити всі необхідні документи оборонного планування з урахуванням економічного стану, фінансових можливостей держави та реальних потреб армії», – заявив Полторак.

«Укроборонпром» поставив понад дві сотні гармат МіноборониДержпідприємство НТК «Завод точної механіки», що входить до складу ДК «Укроборонпром», поставило останню партію гармат до військових частин Міністерства оборони України в рамках державного оборонного замовлення 2016 року.

Також він зазначив, що першочерговим завданням для Міноборони на 2017 рік є затвердження Державної програми розвитку Збройних сил України на період до 2020 року та реалізація Плану дій щодо впровадження оборонної реформи в 2016-2020 роках.

Крім того, Полторак повідомив, що в 2017 році планується майже на 60% реформувати Генеральний штаб ЗСУ.

«У 2017 році в рамках реформи Міністерства оборони та Збройних сил України планується практично на 60% реформувати Генеральний штаб ЗС України, а також забезпечити придбання бойових можливостей видами Збройних сил України», – додав він.

Раніше Президент України Петро Порошенко заявляв, що за рік кількість боєздатних частин ЗСУ зросла на 20%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: