Новинський стверджує, що громадянство України йому дали на прохання Порошенка

Читать на русском
Нардеп від Опозиційного блоку Вадим Новинський заявив, що Президент Петро Порошенко клопотав про надання йому українського громадянства.
Вадим НовинськийФото з відкритих джерел

Нардеп від «Опозиційного блоку» Вадим Новинський заявив, що Президент Петро Порошенко клопотав про надання йому українського громадянства.

Про це він заявив з трибуни Верховної Ради під час розгляду питання про зняття з нього недоторканності, повідомляє «Слово і Діло».

У ГПУ повідомили, що Новинському загрожує до 5 років ув'язненняГенпрокуратура звинувачує нардепа від Опозиційного блоку Вадима Новинського за трьома статтями. Йому загрожує до 5 років в'язниці.

«Я хочу сказати генеральному прокурору: підставою надання мені громадянства колишнім президентом України було прохання міністра економіки в уряді Азарова Петра Олексійовича Порошенка. «За особливі заслуги перед Україною прошу надати громадянство громадянину Новинському», – заявив нардеп.

Він також показав відповідний лист.

Нагадаємо, сьогодні Рада частково зняла недоторканність із Новинського. Раніше, 6 грудня, регламентний комітет Ради на засіданні не дав згоди на зняття з нього недоторканності, як просила ГПУ. Проте генпрокурор Юрій Луценко пояснив, що це питання все одно передадуть на розгляд парламенту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: